Voor een complete dienstverlening

Vlaggenparade Rotterdam

Een dergelijk symbool verdient een eigen plek om te schitteren waar mensen dagelijks voorbij komen. En waar kan dat beter dan in Rotterdam, de stad met zo’n grote haven en zoveel internationale handel. Daarbij komt kijken dat Nederland één van de meest vooraanstaande Vlaggenproducenten ter wereld is. De keuze voor Rotterdam was al snel gemaakt.

Om deze reden is Stichting Vlaggenparade Rotterdam in 1998 haar tocht begonnen om een Vlaggenparade van maar liefst 230 Vlaggen te realiseren. 230 Vlaggen naast elkaar op één van de drukste locaties in Rotterdam, de Boompjes-boulevard.

Dankzij de inzet van de leden van Stichting Vlaggenparade Rotterdam heeft Rotterdam nu een Vlaggenparade als “buitenmuseum“ om trots op te zijn.

Wisselen van vlaggen - de Boompjes Rotterdam

Wisselen van vlaggen - de Boompjes Rotterdam

Het museum beschikt nog niet over expositieruimte voor een museum met een informatie-, documentatie-, educatie-, en onderzoekscentrum. Vooralsnog heeft de Stichting alle inspanningen gericht op het realiseren van de buitenexpositie. Mede met de financiële steun van de gemeente Rotterdam en de bijdragen van de Founding members en sponsors, is het gelukt om inmiddels 230 vlaggenmasten langs de rechter Maasoever te plaatsen.

Het bestuur van Stichting Vlaggenparade Rotterdam is er ook in geslaagd om op nationaal niveau werkzaam te zijn met een Comité van Aanbeveling. Veel mensen steunen het museum en haar initiatieven.

In 2000 werd het eerste deel van de Vlaggenparade feestelijk geopend door de Rotterdamse burgemeester I.W. Opstelten. Op 30 maart 2005 is de gehele Vlaggenparade feestelijk geopend.

CVS is mede verantwoordelijk voor de service van de vlaggen in de breedste zin des woord.

Dit betreft niet alleen het onderhoud maar ook het begeleiden van verschillende evenementen in de Vlaggenparade.